Vesilento-

kelpuutus SEP(sea)

SEP(sea)-kelpuutus (Single Engine Piston sea) oikeuttaa haltijansa toimimaan päällikkönä yksimoottorisissa mäntämoottorikäyttöisissä vesilentokoneissa. Vesilentäminen vaatii ohjaajalta suurempaa kokemusta ja tottuneisuutta kuin mitä vaaditaan vastaavasti lentokenttiä käyttävältä ohjaajalta. Lentoonlähtö- ja laskeutumisalueiden eroavat suuresti totutusta ja olosuhteiden jatkuva vaihtelevaisuus sekä vesialueilla tapahtuva runsas ja niille ominainen vesialusliikenne luovat jatkuvasti uusia haasteita toiminnalle.

Vesilentäminen antaa toisaalta lentoharrastukselle aivan uuden ulottuvuuden. Matkustaminen ei enää rajoitu olemassa oleviin lentokenttiin, vaan yhtäkkiä kaikki soveltuvat järvet ja merialueet ovat lentopaikkoja. Minne sitä lentäisikään seuraavaksi?

Pääsyvaatimukset

 

Kurssille haluavalta edellytetään vähintään voimassa oleva LAPL(A) kevyiden ilma-alusten lupakirja ja luokan 2 lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Teoriakoulutus

 

Vesilentokurssilla opiskellaan vesiliikennettä, vesilentokoneita ja niiden käyttöä koskevia määräyksiä, ohjaamistekniikkaa vesiliikehtimisessä, vesilentokoneen aerodynamiikkaa sekä toimintaa hätätapauksissa. Teoriakurssin pituus on 10h ja sen voi suorittaa myös etänä.

Lentokoulutus

 

Kurssilla harjoitellaan pääosin vesilentokoneella liikehtimistä vedessä, laskuja ja rantautumisia. Lentoaikaa vesilentokoneella kertyy kurssilla vähintään 8 tuntia. Kurssin lopuksi suoritetaan lentokoe.

Ilmoittaudu koulutukseen

Keskustele kanssamme

Ota meihin yhteyttä – olemme täällä sinua varten ja vastaamme mielellämme sinua kiinnostaviin kysymyksiin. Henkilökuntamme on valmiina palvelemaan sinua.

FI(A)

Lennonopettaja

kelpuutus

 

Haltijalla on oikeus antaa lennonopetusta yksityislentäjän lupakirjaa (PPL(A)) sekä yksimoottoristen lentokoneiden luokka- ja tyyppikelpuutuksia ja yölentokelpuutusta varten.

Lue lisää 

Blue Skies

kertauskoulutus

lupakirjan omaaville

 

LAPL(A) – PPL(A) lentäjille, joka sisältää luokkateorian (2h) ja kertauslennon (1h).

Lue lisää

Blue Skies ePPL

etäteoriakurssi

LAPL- ja PPL -lupakirjakelpuutuksiin soveltuva teoriakoulutus, joka tapahtuu verkko-opiskeluna sinun ajankäyttöösi soveltuvasti ja omalla tietokoneellasi.

Lue lisää

 

BSA Logo.