Vesilento­kelpuutus SEP(sea)

SEP(sea)-kelpuutus (Single Engine Piston sea) oikeuttaa haltijansa toimimaan päällikkönä yksimoottorisissa mäntämoottorikäyttöisissä vesilentokoneissa. Vesilentäminen vaatii ohjaajalta suurempaa kokemusta ja tottuneisuutta kuin vastaavasti lentokenttiä käyttävältä ohjaajalta. Lentoonlähtö- ja laskeutumisalueiden eroavat suuresti totutusta. Lisäksi olosuhteiden jatkuva vaihtelevaisuus sekä vesialueilla tapahtuva runsas ja niille ominainen vesialusliikenne luovat jatkuvasti uusia haasteita toiminnalle.

Vesilentäminen antaa toisaalta lentoharrastukselle aivan uuden ulottuvuuden. Matkustaminen ei enää rajoitu olemassa oleviin lentokenttiin, vaan yhtäkkiä kaikki soveltuvat järvet ja merialueet ovat loistavia lentopaikkoja. Minne sitä lentäisikään seuraavaksi? Huomioithan, että vuokraamme myös vesilentokoneita harrasteilmailijoiden käyttöön.

Pääsyvaatimukset

Kurssille haluavalta edellytetään vähintään voimassa oleva LAPL(A) kevyiden ilma-alusten lupakirja ja luokan 2 lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Teoriakoulutus

Vesilentokurssilla opiskellaan vesiliikennettä, vesilentokoneita ja niiden käyttöä koskevia määräyksiä, ohjaamistekniikkaa vesiliikehtimisessä, vesilentokoneen aerodynamiikkaa sekä toimintaa hätätapauksissa. Teoriakurssin pituus on 10h ja sen voi suorittaa myös etänä.

Lentokoulutus

Kurssilla harjoitellaan pääosin vesilentokoneella liikehtimistä vedessä, laskuja ja rantautumisia. Lentoaikaa vesilentokoneella kertyy kurssilla vähintään 8 tuntia. Kurssin lopuksi suoritetaan lentokoe.

 

Alk.

Ilmoittaudu koulutukseen tai kysy lisätietoja