Haaveena lentäminen?

Haaveiletko lentämisestä pilvien yläpuolella? Lentäminen tarjoaa vapauttavan kokemuksen, mitä on hankala sanoin kuvata ilman omakohtaista kokemusta. Hankkimalla lentolupakirjan pystyt tarjoamaan unohtumattomia kokemuksia myös ystävillesi. 

Lentäminen harrastuksena tai ammattimielessä on helpointa aloittaa Kevyiden ilma-alusten lupakirjasta LAPL(A) tai Yksityislentäjän lupakirjasta PPL(A). Yksityislentäjän lupakirja tarjoaa hyvän lähtökohdan lentämiselle. Jos siis tavoitteet myöhemmin siirtyvät korkeammalle, hyvitetään PPL-lupakirjalla lennetty lentoaika siirryttäessä kohti ammattilentäjän lupakirjoja. PPL-lupakirja onkin modulaarisen koulutuksen kulmakivi ja ponnahduslauta kohti lentäjän ammattia. Perusvaatimuksena lentolupakirjalle on 16-vuoden ikä ja ilmailulääkärintodistus.

Lentokoulutus

Lentolupakirjaa varten käytävän kurssin voit aloittaa mihin aikaan vuodesta haluat. Voit joko aloittaa opiskelemalla teoriaa tai aloittaa lentämisen jo teoriakurssin ohessa. Lentokoulutuksen voit suorittaa itsellesi sopivana ajankohtana niin arkipäivisin kuin viikonloppuisin. Teoriaosuus suoritetaan etäopiskeluna, joten lentämisen voi aloittaa vaivattomasti, vaikka omalta kotisohvalta.

Kurssi koostuu yhdeksästä aiheesta, käsittäen 100 teoriatuntia (60 min/ tunti). Jokaisesta aiheesta suoritetaan kirjallinen koe. LAPL(A) ja PPL(A) koulutusvaatimukset ovat teoriakurssin osalta samat, mutta LAPL(A) lentokoulutusvaatimus on vain 67% PPL(A):sta. Teoriakurssi koostuu seuraavista aiheista: ilmailun säädökset, ilma-aluksen yleistuntemus, suoritusarvot ja lennonsuunnittelu,Ihmisen suorituskyky ja rajoitukset, sääoppi, lentosuunnistus, lentotoiminta, lennonteoria ja radiopuhelinliikenne.

PPL = Yksityislentäjän lupakirja. PPL -lupakirjalla voi kelpuutuksista riippuen lentää lähes kaikkia lentokoneita. Yleisin kelpuutus on yksimoottorisille mäntämoottori-lentokoneille. LAPL -lupakirja on tarkoitettu harrastajalle edullisemmaksi lupakirjavaihtoehdoksi. Koneessa saa olla enintään neljä henkilöä ja suurin sallittu lentoonlähtömassa on 2000 kg. PPL kurssi sisältää 45 lentotuntia.

LAPL= Kevyiden ilma-alusten lupakirja. LAPL -lupakirja tulee ensi vaiheessa edullisemmaksi kuin PPL. Tämä johtuu pienemmästä lento-osan lentotuntimäärästä. LAPL-lupakirjan voi helposti muuntaa PPL-lupakirjaksi lentämällä täydentävän muuntokoulutuksen ja lentokokeen. Muuntokoulutus kustantaa suunnilleen PPL- ja LAPL-lupakirjojen erotuksen verran. LAPL kurssi sisältää 30 lentotuntia.

 

Voit varata meiltä tutustumislennon jo vaikka huomiselle lennonopettajamme kanssa. Pääset kokemaan lentämisen ilon pilvien päältä, sekä tutustumaan kalustoomme omakohtaisesti yläilmoissa.

Yhteystiedot:

Iiro Viita

Liiketoimintajohtaja / koulutussuunnittelu 050 4925 032
iiro.viita@blueskies.fi