Yölento­kelpuutus

Lentääkseen yöllä lentäjän on omattava yölentokelpuutus. Yölentäminen on mielenkiintoista ja hauskaa, mutta myös haastavampaa kuin päivällä. Yölentokoulutuksen tarkoitus onkin valmentaa lentäjää pimeässä lentämisen haasteisiin. Yölentokurssin aloitusvaatimuksena on kevyiden ilma-alusten lupakirja LAPL(A) tai yksityislentäjän lupakirja PPL(A). Yölentokelpuutus helpottaa matkalentojen lentämistä ja on välttämättömyys ennen ammattilentäjän opintoja.

Teoriakoulutus

Yölentokelpuutusta varten Blue Skies Aviation Oy:ssä annetaan teoriakoulutusta kuusi tuntia (60 min/tunti). Tunneilla käsitellään päivällä ja yöllä lentämisen eroja, keskittyen ihmisen suorituskykyyn kohdistuviin haasteisiin, lentokoneen ja lentokentän teknisiin vaatimuksiin, sekä ilmailulainsäädäntöön. Teoriakoulutuksen voi suorittaa etänä.

Lentokoulutus

Yölennoilla harjoitellaan lentokoneen peruskäsittelyä, suunnistusta ja laskuja. Kurssin lopuksi suoritetaan viisi laskua yksin, opettajan valvoessa maasta käsin. Tavoitteena on luoda turvallisen toiminnan perusta, josta on hyvä lähteä kartuttamaan kokemusta. Kurssin vähimmäiskesto on viisi tuntia lento-aikaa. Yölentokoulutuksen aloitusvaatimuksena on yö-teoriakurssin hyväksytty suorittaminen.

 

Alk.

Ilmoittaudu koulutukseen tai kysy lisätietoja